slechte verbindingen....
Op maandag vertrekken we met een natte tent richting de alpen. Ik had op internet een camping gevonden die niet duur was en gerund werd door Nederlanders, het leek me wel wat. De reis verliep voortvarend en het was weer genieten onderweg, vanuit Vizille zijn we rechtsreeks via de route napoleon naar Gap gereden. Vanuit Gap richting Briancon over de N94. Onderweg kom je dan langs een gigantisch mooi stukje natuur, je kijkt recht op allerlei alpen, en rijdt letterlijk langs de Serre-Poncon, een gigantisch mooi groot meer. Als we uiteindelijk om een uur of een op de camping aan komen, was het er erg stil en we voelde geen sfeer. Daarnaast lag de camping langs de N94 dus had je ontzettend veel lawaai van het verkeer, want de N94 is een drukke weg.
Dan maar weer met de neus in het ANWBcamping boek en vond een leuke camping in Les Vigneaux, er stonden alleen geen tarieven bij, dus maar eens kijken. Nog geen uur later waren we er, veel sfeer en gezelligheid op de camping, allerlei nationaliteiten, altijd erg leuk. De camping was wel wat duurder dan we eigenlijk wilde, maar goed toch besloten om daar 5 nachten te blijven staan.
In de middag hebben we op ons gemak de vouwwagen neer gezet, het was heerlijk weer, hij kon gelijk even lekker drogen. Jordi zijn tentje ook neer gezet en daarna even lekker naar het zwembad.
Dinsdag zijn we op zoek gegaan naar een supermarkt en eens inkopen gedaan voor een paar dagen, met de kinderen langs een speelgoedwinkel, want dat wilde ze heel graag! Na playmobil, balletjes pistool en weer iets van topmodels gescoord te hebben, weer terug naar de camping en lekker relaxen en genieten van het mooie weer. Ik had een paar mooie boeken mee gekregen van Marina en het eerste boek, kon ik al snel niet meer weg leggen, was weer schot in de roos!!! Oook hebben we even gekeken in het Parc des Ecrins, leuk parkje maar niet echt bijzonder, was wel een leuk pad uitgezet voor de kinderen.
Woensdag zijn we eens op zoek gegaan naar het marmottenpad. Volgens het boekje van de camping staat het plaatsje Eygliers bekend om dit pad en kan je al heel snel marmotten zien. Terwijl we die kant uit rijden komen we aan in Mont Dauphin. Hier was een oude vesting die zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Terwijl we vanaf de parkeerplaats naar de vesting lopen, wordt er een salamander gespot door Isa en Jordi. In plaats van dat we genieten van het bouwwerk, begint de jacht naar de salamander, iedere keer probeerde we er een op de foto te krijgen, uiteindelijk tussen de stenen lukt het me er een vast te leggen. We lopen verder de vesting in, jammer is wel dat alle bijzondere gebouwen dicht zijn, er vind wel een tour plaats met een gids, maar deze gaat ook geen gebouwen in. We lopen even nog rond en besluiten dan terug naar de auto te gaan, daar zullen we even eten en dan op zoek naar het marmottenpad...
Onderweg naar de auto lukt het Ricardo eindelijk een salamander te pakken en die wordt uitgebreid bewonderd en gefotografeerd. Ricardo had zijn doel bereikt!
Na een lunch bij de auto stappen we in de auto op zoek naar het marmottenpad, het dorp ligt op een heuvel en we moeten wat smalle weggetjes nemen, het uitzicht is gigantisch mooi, maar geen marmottenpad te bekennen...hmmmm... na goed 45 minuten rond te hebben gereden besluiten we terug te gaan naar de camping...helaas. Weer nog even in de zon zitten en lekker lezen, wat was het spannend, niemand die je hoort....
Donderdag hadden we de kinderen beloofd dat we langs de carrefour gingen en we moesten echt tanken. Dus op naar briancon. Nadat we door de carrefour gelopen waren zeiden we tegen elkaar dat het leuk was om nog eens een stuk te gaan rijden, we zijn toen naar de Col d'Izoard gegaan. De rit naar de top was weer fantastisch, door alle bergen en uitzichten. Je hoeft je niet te vervelen, de namen van de renners die er met de tour de France gepasseerd waren stonden op de weg geschreven. Ricardo leek het fantastisch om deze col ook eens te beklimmen met zijn fiets. Maar helaas door het breken van een spaak is het fietsen deze vakantie voorbij.... Maar hij heeft wel 2x de Col van St. Puy Vincent gefietst, maar liefst 8%!!
Op de top hebben we foto's gemaakt van de mooie vergezichten.... Eenmaal terug bij de auto, besloten we naar Chateau Queyras te rijden. Daar moest een mooi kasteel te staan en die wilde we wel bezichtigen. Zo gezegd zo gedaan. Het was een mooi kasteel een aantal vertrekken waren ingericht, en het was leuk om zo door het kasteel te lopen. Het kasteel was in de tweede oorlog ook gebruikt voor de verzetstrijders enzo, dus er was ook veel geschiedenis van frankrijk die ten toon gesteld werd. Daarna via de Combe du Queyras terug naar de camping. Onderweg rijden we door Eygliers en zie ik tot mijn verbazing het marmottenpad, het was al laat en we ging het niet bezoeken, nog 1 dag te gaan op deze camping en nog 2 dingen op het lijstje, Italie bezoeken en het marmottenpad, eens kijken wat de dag ons morgen gaat brengen. ‘S avonds lees ik mijn eerste boek uit... heb je dat andere deel ook zus?? 50/50 moorden??
Vrijdag gaan we eerst even in Briancon kijken bij een sportzaak die mega uitverkoop zou moeten hebben, we wilde even kijken of er misschien een mooie racefiets voor Ricardo zou zijn, maar helaas allemaal nog veel te duur. Daarna rijden we naar Italië, de tocht is wel mooi, maar niet anders dan de afgelopen dagen. We rijden naar Sestriere, in de hoop dat we een lekker Italiaans ijsje kunnen eten, maar helaas. Het is een duur ski dorp, waar we helaas geen lekker ijs kunnen kopen en besluiten dan maar een lekker ijsje bij de Mc Donald te eten, alleen toen we eenmaal daar weer aan kwamen was het al weer later in de middag en hebben de kinderen getrakteerd op de gouden boogjes... en konden papa en mama even op internet. Met een volle buik keren we terug naar de camping. We zitten zo lekker te kletsen dat we de afslag voorbij rijden, en toen zaten we zo dichtbij het marmottenpad dat we besloten eens te gaan kijken.
Het is een leuk pad waar je heel leuk kan wandelen in de bergen, en op bepaalde plekken als je rustig gaat zitten, komen de marmotten inderdaad uit hun holletjes. De Fransen waren wat voorbereid en hadden lekker sla of andijvie meegenomen, daar komt een Marmot voor aangerend, nou dat weten we dan voor de volgende keer, maar het was hartstikke leuk om te zien en de kinderen vonden het fantastisch. Daarna natuurlijk nog even een souvenirtje kopen en een keer betaalbaar!! Dus drie kinderen helemaal gelukkig en zo keren we terug naar de camping.
Oja bij de Mac hadden we gekeken waar het mooi weer werd, in Nederland in ieder geval even niet, dus daar blijven we nog even vandaan, we trekken dus nog meer door naar het zuiden, richting Digne-les-Bains.... Wordt vervolgd.
We zijn op zaterdag vertrokken naar de provence, hebben daar 2 nachten op een camping gestaan, maar was ons veel te heet, zijn we weer terug getrokken naar de alpen, daar staan we nu tot aan zvrij heerlijk vertoeven aan het meer serre de Poncon, op de camping met zwembad en ook aan het meer, gisteren dus ook heerlijk gezwommen, we sluiten onze vakantie hier af en vetrekken vrijdag terug naar nederland en zullen met nog langs walibi afhankelijk van het weer....
We hebben weinig internet verbinding, dus dit wordt even het laatste verslag.
oke dus wij zien jullie niet op de terug reis nou nog een fijne tijd met zijn allen
het is weer leuk jullie reis verhalen te lezen zijn we er toch en beetje bij.nog veel plezier[ dit weekend low land]